Pentru vara anului 2017 YMCA v-a pregatit un program educational si recreativ de exceptie!
Programul de tabara YMCA Shine editia a IV -a cuprinde:
Tabara in Baia Mare:
10-14 iulie 2017- Sesiunea I – Shine Talent Camp-Tabara micilor talente
Grupe de varsta: 6-8: 9-11; 12-14
Programul taberei: luni-vineri: 9-16
Pret: 250 lei (pret preferential pentru copiii care au mai participat in activitatile YMCA si pentru frati/surori: 230 lei)
Activitatile sunt sustinute in limba romana si in limba engleza.
24-28 Iulie 2017 – Sesiunea II – Shine Leadership Camp
Grupe de varsta: 6-8: 9-11; 12-14
Programul taberei: luni-vineri: 9-16
Pret: 250 lei (pret preferential pentru copiii care au mai participat in activitatile YMCA si pentru frati/surori: 230 lei)
Activitatile sunt sustinute in limba romana si in limba engleza.
Tabara in Cavnic:
17-21 iulie – Shine Leadership Camp
Grupe de varsta: 6-8: 9-11; 12-14
Programul taberei: luni-vineri: 9-13
Pretul: 90 lei (pret preferential pentru copiii care au participat in activitatile/taberele YMCA, pentru frati/surori: 80 lei)
Activitatile sunt sustinute in limba romana si in limba engleza.
INFORMATII DETALIATE DESPRE PROGRAMUL DE TABERE
Sesiunea I: Shine Talent Camp-Tabara micilor talente
Competentele ocupationale trebuie dezvoltate inca din copilarie, pentru a ne asigura ca juniorii nostri “cand o sa fie mari, o sa se faca ce vor ei” si vor fi extraordinari in asta . Noi va propunem un program educational de tabara axat pe identificarea si dezvoltarea talentelor si comportamentelor ocupationale ale copiilor.
Cum facem asta? Prin educatie non-formala. Adica ne vom juca, vom experimenta, ne vom testa limite, preferinte si abilitati, vom viziona materiale educationale, vom cunoaste “oameni mari care au fost si ei mici candva” si vom invata de la ei cum sa crestem frumos; si cel mai important: ne vom distra descoperind lucruri nestiute despre noi!
Intrucat aceasta tabara are un obiectiv foarte important pentru parcursul profesional al copiilor, parintii vor primi un raport individualizat privind gradul de stapanire al celor mai importante competente ocupationale, precum si sugestii pentru a sustine dezvoltarea armonioasa a copiilor lor.
Metode de lucru: animatie socio-educativa, jocuri interactive, jocuri de rol, poveste, simulare, teatru de papusi, proiectii filme educative pe tematicile taberei, invatare experientiala, arts&crafts, muzica, dans, sport, teambuilding, activitati individuale in context de grup, sesiuni de reflectie, jurnal.
Sesiunea II: Shine Leadership Camp
Obiective: dezvoltarea atitudinilor nondiscriminatorii, a tolerantei , a acceptarii diferentelor inter-umane , a simtului civic si a apartenentei la o comunitate, antibullying. Totodata, invatam sa folosim in mod responsabil media si sa clasificam corect mesajele din media pt a reduce discriminarea, xenofobia, agresivitatea, excluderea, etc.
Tabara este creata astfel incat sa ii imputerniceasca pe copii si sa le descatuseze potentialul pentru a deveni lideri. Spatiul de invatare oferit in tabara va oferi posibilitatea ca acestia sa isi impartaseasca aspiratiile, sa isi dezvolte abilitatile, sa faca fata noilor provocari si sa devina curajosi si increzatori in fortele proprii .
Metode de lucru: media (fotografie si tehnici de editare, video, TV, animatie socio-educativa, jocuri interactive, jocuri de rol, simulare, teatru, proiectii filme educative pe tematicile taberei, invatare experientiala, teambuilding, activitati de echipa sau individuale in context de grup in aer liber, sesiuni de reflectie, jurnal, etc.
Despre metodele utilizate:
Povestile sunt parte integrata a copilariei care contribuie la dezvoltarea emotionala si comportamentala a copilului, prin modelele de urmat in viata pe care le ofera. Povestile propuse de noi sunt create de specialisti in psihologia copilului si sunt menite sa contribuie la cresterea unor copii rationali, empatici, sanatosi si bine dezvoltati din punct de vedere psiho-emotional si comportamental.
Jocurile interactive au ca scop consolidarea relatiilor in si de grup. Prin interactiunea ghidata a copiilor se urmareste fluxul de experiente si informatii care are loc la nivelul grupului. Cu ajutorul acestor jocuri, copiii vor invata sa isi comunice unul altuia emotiile, dorintele, nevoile, sa formuleze intrebari si cereri, sa ofere ajutor voluntar, sa se implice in procese decizionale. Aceste jocuri sunt concepute pentru a stimula creativitatea, procesul de gandire conducand la o mai usoara intelegere a obiectivelor/tematicii activitatilor.
Jocul de rol este o metoda foarte utilizata in dezvoltarea emotionala a copilului. Jocul de rol creeaza contextul imaginar in care copilul poate sa exerseze diferite comportamente sau stiluri de comunicare recent invatate. Aceasta tehnica da o nota realista si credibila situatiei simulate, oferindu-i astfel copilului posibilitatea de a experimenta situatii si trairi cotidiene cu scopul de a constientiza impactul modului in care se comporta si se exprima, asupra deznodamantului situatiei. In acelasi scop se vor folosi si tehnici de teatru forum, care sunt foarte asemanatoare jocurilor de rol, insa care vor oferi in plus posibilitatea intreruperii scenariului in orice moment pentru a inlocui personaje sau pentru a schimba decizii din trecut si a relua firul actiunii. Aceste tehnici sunt de mare impact intrucat ofera intregului grup posibilitatea de a se implica in aceeasi poveste si de a observa punctual consecintele deciziilor pe care le iau.
Vizionarea de materiale tematice reprezinta sectiunea dedicata aminatiilor si filmelor pentru copii care nu contin scene sau limbaje violente. Aceste materiale au fost atent selectionate cu scopul de a oferi o alternativa celor promovate de media, care cel mai adesea au mesaje agresive foarte puternice prezentate intr-o maniera foarte normala. Scopul nostru nu este acela de a concura cu povestile moderne, captivante si interesante, ci de e evidentia faptul ca normalizarea comportamentelor negative pe care acestea le promoveaza este total gresita si pun in pericol sanatatea copiilor.
Invatarea experientiala: o metoda care implica realizarea unor sarcini practice, aparent rupte din context si care scot participantii din zona lor de comfort, dar care odata indeplinite conduc la o serie de concluzii si conceptualizari despre propria personalitate si fiecare trasatura in parte. Aceasta metoda este aplicata intr-o varietate de subiecte avand ca principal scop achizitia de informatii si competente prin exersarea lor. Exersarea este intotdeauna urmata de o reflectie asupra procesului de invatare pentru a oferi participantilor oportunitatea de internaliza corect informatia.
Outdoor: metoda care implica activitati in aer liber cu sarcini de nivel mediu-ridicat care urmareste intarirea coeziunii de grup, participarea la luarea de decizii, gandirea critica, solutionarea conflictelor, depasirea de obstacole personale prin extinderea limitelor zonei de comfort si gestionarea resurselor si a obiectivelor personale.
Despre competentele vizate:
1. Abilitati interpersonale– care asigura o participare activa ca si membru al echipei, interactiune. Abilitatile interpersonale creeaza relatii bazate pe empatie, incredere, cooperare si transparenta, ceea ce conduce la atmosfera fara stress, optima pentru viata; exemple: negociere, luarea deciziilor, gasirea de solutii, empatie, tact, diplomatie
2. Abilitati de comunicare – ascultarea si intelegerea sunt abilitati care ne ajuta sa achizitionam, sa procesam si sa manageriem informatii, fapt ce conduce la mai putine greseli si la o mai mare productivitate; exemple: comunicare verbala/non-verbala, comunicarea eficienta, ascultare activa, primirea si oferirea de feedback (raspuns/parere/opinie)
3.Abilitati de gandire critica– strangerea de informatii pertinente, evaluarea si selectarea celor optime; exemple: conceptualizarea, analizarea, sintetizare, observarea, reflectia, argumentarea/rationalizarea.
4. Abilitati de dezvoltare personala – permit o atitudine corecta vis a vis de scoala, mediu de actiune, comunitate. Persoanele care invata si se dezvolta constant, care isi gestioneaza corect comportamentele si emotiile, cei care isi fixeaza obiective realiste si actioneaza pentru indeplinirea lor, cei care ii motiveaza si ii inspira pe ceilalti, care sunt flexibili , rabdatori si raspund pozitiv la schimbare au sanse mari de reusita in viata;exemple: gandire pozitiva, constientizarea propriei persoane, gestionarea emotiilor, acceptare, perseverenta, angajament.
5. Abilitati de prezentare – acestea includ nu numai prezentarea personala sau formala dar si luarea de notite, rapoarte, cautarea si gasirea de informatii, crearea unui plan, a unui scenariu, evaluarea riscurilor; exemple: prezentarea propriei persoane, gestionarea intrebarilor, gestionarea emotiilor/anxietatii, rezumat, utilizarea produselor vizuale, prezentare scrisa, etc
6. Abilitatile de lider sunt considerate printre cele mai importante 3 abilitati (alaturi de cele de comunicare si cele interpersonale) Exemple: incredere in sine, asertivitate, lucru in echipa, gandire strategica, asumarea si delegarea de responsabilitati, carisma, motivare /imputernicire.
7. Abilitati numerice – permit intelegerea datelor numerice, statistici, grafice, crearea de strategii, etc; exemple: intelegerea procentelor, graficele vizuale, mediile, calculare arii si mijloace (means)
8. Abilitati IT si digitale– utilizarea computerului pentru a crea documente, tabele, prezentari, grafice, produse media, etc.
Detalii inscriere:
Pentru inscriere, va rugam sa completati formularul si sa ni-l trimiteti scanat pe e-mail, la adresa office@ymca.ro, pana la data de 7 iulie 2017.
Formular pentru taberele din Baia Mare:formular_de_inscriere_in_tabara_shine_baia-mare_2017
Formular pentru tabara din Cavnic:formular_de_inscriere_in_tabara_shine_cavnic_2017
Detalii plata:
Inscrierile pentru toate taberele prezentate se fac pana in data de 7 iulie 2017, taxa de participare trebuind sa fie achitata tot pana la aceasta data.
Nu se vor face inscrieri la fata locului, si anume in prima zi de tabara.
Achitarea taxei de participare se poate face in numerar la sediul YMCA, Str. Moldovei nr. 2, Baia Mare (Hotel Ambassador etaj 1), de luni pana vineri intre orele 10 – 16, cat si prin transfer bancar, astfel:
Pentru sesiunea I – 10 – 14 iulie 2017:
– in contul: RO88BTRL02501205135306XX – titular cont : Asociatia YMCA Baia Mare
Pentru sesiunea II – 24 – 28 iulie 2017(Baia Mare) si 17-21 iulie 2017(Cavnic):
– in contul: RO61BTRL02501205123429XX, titular cont: Federatia YMCA
La Detalii Plata va rugam sa specificati: numele copilului si sesiunea de tabara (I si/sau II) si sa ne trimiteti pe e-mail (office@ymca.ro) dovada platii, pentru a va confirma locul in tabara.
Get Social