In perioada iunie-15 octombrie 2018,  Federatia YMCA Romania a implementat in Baia Mare, Cavnic, Izvoare proiectul „BaseCamp – leadership in programe de tabara” care a avut ca scop stimularea participarii tinerilor la viața societatii prin implicarea in programe de tabara calitative si in siguranta si cresterea capacitatii administrative a organizatiilor de tineret de a implementa astfel de programe comunitare transformationale.

Astfel, in perioada iunie- iulie 2018, 30 de tineri din Baia Mare si Cavnic au participat la sesiunea de formare judeteana, testandu-si competetele dobandite in cadrul celor 2 stagii de practica din cadrul taberelor traditionale YMCA din Baia Mare si Cavnic. Ei au creat impreuna cu echipa YMCA curricula de tabara, asumandu-si totodata roluri de consilier de tabara, instructor,  responsabil media, logistica, testand, reflectand, evaluand si recalibrandu-si responsabilitatile si modul de abordare atat in munca cu copiii taberisti, cat si munca in echipa, dezvoltandu-si abilitati de coordonare, initiativa, leadership.

In cadrul taberei nationale defasurate la inceputul lunii august 2018 la Izvoare si in Baia Mare, tinerii formati in cadrul sesiunii judetene au fost facilitatorii principali de activitati, ei impartasind cunostintele dobandite in aceste 2 luni colegilor din Arad, Timisoara, Bucuresti, iar împreuna au lucrat la proceduri  interne si la un manual de tabara.

În data de 9 august 2018, participantii la sesiunea de formare naționala au fost  în Baia Mare pentru a se putea întâlni cu tineri și cu organizații de tineret , implicandu-se în programele și activitățile care se s-au desfasurat în acea zi în cadrul Programului Baia Mare-Capitala Tineretului din Romania.

Proiectul s-a finalizat în octombrie 2018 prin crearea unui manualul de tabara util pentru toți tinerii care vor implica în activități de tabara și pentru organizatiile care dezvolta astfel de programe educationale și recreative.

Proiectul a fost realizat cu sprijinul financiar al Consiliul Judetean Maramures si s-a desfasurat in parteneriat cu Asociatia YMCA Baia Mare, Asociatia YMCA Cavnic, Fundatia Student Plus Timisoara, Asociatia Young Initiative, Asociatia Terran Sports, Federatia Organizatiilor Neguvernamentale de Tineret Maramures.

 Consiliul Judetean Maramures

BaseCamp – leadership in programe de tabara”  face parte din Programul Baia Mare – Capitala Tineretului din România 2018 – 2019.