Miercuri, 27.03.2024, ora 17:00, Federatia YMCA Romania și Asociația Întreprinzătorilor din Maramureș demarează Junior Entrepreneur Academy, un program destinat tinerilor liceeni care doresc să își dezvolte competențele antreprenoriale, să ia pulsul mediului de afaceri din regiune și să creioneze inițiative cu îndrumarea antreprenorilor de succes ai județului.

40 de tineri liceeni din județul Maramureș au fost selectați să participe la Junior Entrepreneur Academy, proiect prin care ne propunem să aducem învățarea experiențială mai aproape de tineri, permițându-le să își dezvolte competențele antreprenoriale într-un mediu deschis și captivant. Programul nostru își propune să fie o platformă de lansare pentru elevii de liceu pasionați de antreprenoriat, atât prin cursuri teoretice cât și prin experiențe practice prin care să intre în contact cu mediul de afaceri și cu oameni de afaceri de succes.

Pe parcursul programului, participanții vor avea oportunitatea să afle mai multe despre cum se pun bazele unei afaceri și despre rolul esențial al antreprenoriatului în dezvoltarea comunității,  dar și să ia parte la un program de Job Shadow în care vor putea vedea din interior cum funcționează unele dintre cele mai emblematice business-uri ale județului Maramureș. De asemenea, aceștia își vor elabora propriile planuri de afaceri pe care le vor prezenta antreprenorilor, concurând pentru atragerea acestora spre proiectul lor. Cele mai bune proiecte vor beneficia de Business Mentors și Business Angels, antreprenori care vor ghida și susține continuarea planurilor de afaceri după terminarea Junior Entrepreneur Academy.

Programul se desfășoară în format hibrid – la YMCA Hub situat în Baia Mare, strada Gheorghe Șincai nr. 31, parter și online (pentru tinerii din Sighetu-Marmației și Borșa) și va dura până la finalul lunii mai 2024, timp în care ideile se vor transforma în planuri de afaceri și tainele antreprenoriatului se vor dezvălui, rând pe rând, participanților.

În calitate de  actori comunitari, Federația YMCA Romania și Asociația Întreprinzătorilor Maramureș credem că avem responsabilitatea de a contribui la dezvoltarea comunităților noastre, iar prin acest parteneriat ne dorim să oferim un exemplu de bune practici prin care să încurajăm colaborarea sustenabilă între mediul nonguvernamental și cel de business, între non-profit și pentru-profit.