Incepand luna ianuarie 2018, tinerii voluntari ai Serviciului European de Voluntariat (SEV) gazduiti de Federatia YMCA Romania vor oferi copiilor si tinerilor din Baia Mare ateliere non formale gratuite.

Astfel, Jonathan van Varik din Olanda va sustine un program de invatare a limbii engleze pentru incepatori, focalizandu-se pe comunicare. Voluntara Angelika Petritz din Austria va facilita un atelier de dans si cultura austriaca. Cecilia Fini din Italia va organiza un atelier de teatru in care ii va invata pe copiii si tinerii doritori tehnici din acest domeniu, creind impreuna o piesa si sustinand la final o reprezentatie. Maeliss Vray din Franta va derula activitati pentru beneficiarii  adapostului de noapte.

Barbara Pereira din Portugalia va organiza un eveniment – calatoria refugiatilor – o adaptare a metodei Biblioteca vie- cu marturii ale refugiatilor si solicitantilor de azil, un proiect care se bazeaza pe interviuri cu persoanele in cauza si culegere de testimoniale.

Juan Gallardo Roca din Spania va organiza un atelier de sah pentru copii si tineri in colaborare cu unul din cluburile de specialitate din oras.

Mai multe detalii despre atelierele sustinute de voluntarii SEV puteti gasi pe www.ymca.ro si pagina de Facebook a YMCA Romania.

Cei 6 voluntari SEV se afla in Baia Mare din luna octombrie 2017 deruland activitati de promovare, incluziune si implicare civica prin  imputernicirea copiilor si tinerilor, inclusiv pe cei cu oportunitati reduse, sustinand diversitatea, toleranta, initiativa, gandirea critica, egalitatea, civismul pentru crearea unei societati in spiritul principiilor democratiei  si drepturilor omului. In aceasta perioada ei au sustinut programe educationale pentru copiii si tinerii din Baia Mare, Cavnic, Copalnic Manastur, Somcuta Mare, Cavnic , tematica fiind axata pe dezvoltare personala, leadership, educatie civica, drepturile omului, activitati de constientizare a discursului instigator la ura (No Hate Speech), etc. Credem  cu tarie faptul ca educatia non-formala faciliteaza si conduce la un proces de invatare cu un impact major asupra voluntarilor si beneficiarilor, stimuland creativitatea, participarea activa , initiativa , gandirea critica, incluziunea.

Proiectul “Youth Power Space” este finantat prin programul Erasmus Plus al Uniunii Europene si este organizat impreuna cu partenerii-organizatiile de trimitere ale voluntarilor: Verein4YOUgend-Austria,  Asociacion Building Bridges-Spania, ProAtlântico – Associação Juvenil -Portugalia, Ville de Nevers- Franta, Vicolocorto- Italia, Stichting UcDean- Olanda.

 

Formularele de inscriere pentru ateliere le puteti gasi aici:

– atelier de limba engleza(facilitator: Jonathan van Varik) : https://goo.gl/forms/2SycDLFUYeaDhnGa2

– atelier de teatru(facilitator: Cecilia Fini): https://goo.gl/forms/x6Mk933gVREK3Tyr2

– atelier de dansuri austriece (facilitator: Angelika Petritz): https://goo.gl/forms/Fe97seeVUewJfLLT2