Joi, 15 martie 2018, ora 17,  voluntara SEV (Serviciul European de Voluntariat) din Portugalia Barbara Pereira va invita la evenimentul “Hideaway – Povesti de viata ale refugiatilor”, care va avea loc in sala de expozitii a Bibliotecii judetene “Petre Dulfu” Baia Mare.

Refugiații sunt persoane care fug din calea conflictelor și persecutării din țările natale, fiind protejați de legea internațională.

‘’Hideaway’’ este menit să vă prezinte încercările prin care acești oameni trec pentru a ajunge în Europa și procesul de integrare în societate, în particular in Romania. Evenimentul se doreste a fi o provocare adresata baimarenilor de a  vedea lumea prin ochii acestora în cadrul unei activități adaptate‘’Biblioteca Vie’’, urmata de discutii tematice. Povestile prezentate sunt marturiile refugiatilor si solicitantilor de azil cu care voluntara noastra a stat de vorba si pentru care a desfasurat diferite activitati.

Acest eveniment este conceput si realizat de catre voluntara SEV din Portugalia Barbara Pereira alaturi de tineri voluntari baimareni si alti voluntari SEV ai Federatiei YMCA Romania si face parte din proiectul “Youth Power Space” finantat prin Programul Erasmus Plus al Uniunii Europene,  parteneri fiind organizatiile de trimitere ale voluntarilor: Verein4YOUgend-Austria, Asociacion Building Bridges-Spania, ProAtlântico – Associação Juvenil -Portugalia, Ville de Nevers- Franta, Vicolocorto- Italia, Stichting UcDean- Olanda.

Partenerul local al acestui proiect personal al voluntarei SEV este Biblioteca Judeteana “Petre Dulfu” Baia Mare.