Căutați o experiență care să schimbe viața copilului dumneavoastră?

Vrei să petreci timp semnificativ în această vară? Vino în Tabăra Alegria!

Aici, la YMCA România, oferim experiențe inedite și transformatoare în care copilul dvs. poate crește, se poate exprima liber și poate învăța pe parcurs.

Programul nostru de tabere urmează cele mai bune practici de la experții în tabere din întreaga lume (în special din taberele YMCA USA – Standardele American Camp Associations) , YMCA având  peste 125 de ani de experiență în acest program.

Tabăra Alegria este cea mai bună alegere pentru copilul dumneavoastră!

YMCA „Viziunea 2030”

Suntem o singură mișcare socială, cu  un singur obiectiv și cu un mare impact!

Viziunea noastră comună este de a construi o lume justă, sustenabilă  și echitabilă, în care fiecare copil, tânăr, adult, senior  să poată prospera – trup, minte și spirit.

Activând strategia  YMCA Vision 2030 (https://www.ymca.int/about-us/vision-2030/) – un angajament  asumat de toate YMCA-urile din întreaga lume- ne propunem să aplicăm  în taberele noastre pilonii – Bunăstare comunitară( Community wellbeing), Planetă sustenabilă (Sustainable planet) și  O lume justă ( Just world),   îmbogăţind și integrând experiența taberei în  viața de zi cu zi!

Strategia „Viziunea 2030”, adoptată în iulie 2022 în Aarhus, Danemarca, reprezintă promisiunea noastră pentru tineri și pentru planetă. 

Astfel, prin programul de tabără ne propunem să: 

  • Asigurăm spatii sigure pentru minte, trup si suflet prin  crearea de programe care susțin armonios dezvoltarea copiilor,  tinerilor și a comunităților în ceea ce privește sănătatea lor fizică, spirituală și mintală
  • Susținem responsabilizarea copiilor și tinerilor  în ceea ce privește interacțiunea cu mediul înconjurător prin integrarea unor componente ale educației climatice
  • Împuternicim copiii și tinerii  să devină creatori de pace prin formarea acestora în spiritul promovării și susținerii  diversității, echității, incluziunii , demnitatii umane.

Dezvoltarea caracterului se realizează prin cele șase valori de bază ale noastre – grijă, respect, onestitate, responsabilitate, credință și diversitate –  valori care ne ghidează în munca noastră de zi cu zi și în toate programele în desfășurare.

Împreună cu copilul dvs. și alături de alți taberiști, vom explora în aer liber, ne vom descoperi și vom pătrunde într-un mediu distractiv și multicultural, un loc în care se pot construi prietenii, iar buna dispoziție și entuziasmul sunt peste tot.

Pentru micii noștri taberiști (6-9 ani):

Oferim o experiență de tabără distractivă și ușoară în care ne concentrăm pe învățarea abilităților de viață specifice vârstei, cum ar fi autonomia și abilitățile de comunicare, totul în timp ce descoperim lumea din jurul nostru.

Pentru taberiștii noștri mai mari (10-13):

Oferim oportunitatea de a lucra la obiective și realizări personale, într-un spațiu care crește abilitățile de dezvoltare și de leadership, în care învățarea despre comunitate, o lume justă și o planetă sustenabilă  se întâmplă într-un mod ușor de înțeles și firesc.

Tabăra Alegria 2024 va avea loc în perioada 8-12 Iulie la Muzeul Satului Baia Mare (str. Dealul Florilor nr. 1), cu program între orele 9:00 și 16:00.

Contribuția de tabără:

  • 550 RON – contribuție preferențială (pentru participanți recurenți la taberele YMCA, frați/surori taberisti))
  • 600 RON – standard

Termenul limită pentru achitarea contribuției pentru tabără este 30 iunie 2024, în contul: RO61BTRL02501205123429XX, titular cont: Federația YMCA. 

Pentru înregistrare, vă rugăm să completaţi formularul cu datele taberistului şi ale dvs: 

FORMULAR ÎNSCRIERE

Toate programele sunt deschise și pentru taberiștii ucraineni, asigurând astfel un mediu multicultural. Deținătorii de drepturi ucraineni din Baia Mare nu plătesc contribuție de tabără.

Mai multe detalii despre programul de tabără puteti să găsiți aici.

Vă așteptăm cu drag alături de noi, echipa YMCA România, pentru a avea încă o experiență de neuitat!