In perioada 11-17 mai 2015 se desfasoara la nivel national Saptamana nationala a voluntariatului, eveniment coordonat de Pro Vobis si implementat de partenerii locali ai evenimentului .

Si in acest an, YMCA Romania impreuna cu YMCA Baia Mare organizeaza in data de 14 mai 2015, in Baia Mare, diverse activitati menite a sarbatori voluntariatul alaturi de comunitatea baimareana.

Astfel, incepand cu ora 14:30 in Piata Millennium vor avea loc activitati in aer liber: expozitie Photovoice, tematicile fiind : “ Voluntariatul” si “ Ce imi place la Baia Mare”, picturi pe panza si un flashmob la care ii asteptam pe toti copiii si tinerii dornici sa participe la o repunere in scena a unui cantec si dans dintr-un musical renumit din anii `70.

Incepand cu ora 16, 30 “The Oak” va gazdui o Cafenea publica pe tematicile: voluntariat local, voluntariat european si international, soc cultural, voluntariatul si angajabilitatea in randul tinerilor, etc.

Toate activitatile prezentate mai sus au fost planificate si vor fi implementate de catre voluntarii baimareni alaturi de voluntarii straini veniti prin Serviciul European de Voluntariat –Programul Erasmus Plus si care desfasoara stagii pe termen lung atat in cadrul YMCA Romania- Orla McGreal(Irlanda), Sopiko Mirashvili(Georgia), Judith Bertrand si Lucas Lalot(Franta) , veniti prin proiectul “4 Youth Performers” cat si in cadrul YMCA Baia Mare – Irene Serrano Gamarra ( Spania)- prin proiectul “ Above and Beyond”.
YMCA in action
EU flag-Erasmus+_vect_POS