Baia Mare
In perioada 01-05 august 2016, Federatia YMCA Romania organizeaza in Baia Mare tabara educationala SHINE, editia a III-a: “Eu SUNT pentru ca TU EXISTI/I AM because YOU ARE

Programul taberei: luni-vineri: 9-16

Grupa de varsta 5-9 ani

Temele principale sunt: educatie pentru drepturile copilului, identitate sociala, munca in echipa, comunicare non-violenta, familia si valorile ei, pace, stiluri de a gandi si a invata

Metode de lucru: animatie socio-educativa, jocuri interactive, jocuri de rol, poveste, simulare, teatru de papusi, proiectii filme educative pe tematicile taberei, invatare experientiala, arts&crafts, muzica, teambuilding prin atelier de corzi si catarare, sesiuni de reflectie, reflective diary, dansuri internationale

Există o serie de motive pentru care copiii trebuie să fie învățați despre drepturile lor ( si drepturile omului in general). Convenția cu privire la Drepturile Copilului a fost ratificata aproape de toate tarile la nivel global, deci se aplică practic tuturor copiilor. Atunci când copiii învață acest lucru, ei se identifică cu copiii din întreaga lume, demonstrand niveluri crescute de comportament responsabil din punct de vedere vedere social precum si cu privire la respectarea drepturilor tuturor celorlalți. Copiii isi dau seama că daca drepturile altor copii pot fi încălcate, exista posibilitatea ca si propriile lor drepturi sa aiba aceeasi soarta , raspunsul lor fiind unul empatic. Aceasta constientizare, dublata sentimentul de apartenenta, empatie, solidaritate, identificarea cu alți copii, conduce la acțiuni si comportamente sanatoase.

Povestile sunt parte integrata a copilariei care contribuie la dezvoltarea emotionala si comportamentala a copilului, prin modelele de urmat in viata pe care le ofera. Povestile propuse de noi sunt create de specialisti in psihologia copilului si sunt menite sa contribuie la cresterea unor copii rationali, empatici, sanatosi si bine dezvoltati din punct de vedere psiho-emotional si comportamental.

Jocurile interactive au ca scop consolidarea relatiilor in si de grup. Prin interactiunea ghidata a copiilor se urmareste fluxul de experiente si informatii care are loc la nivelul grupului. Cu ajutorul acestor jocuri, copiii vor invata sa isi comunice unul altuia emotiile, dorintele, nevoile, sa formuleze intrebari si cereri, sa ofere ajutor voluntar, sa se implice in procese decizionale. Aceste jocuri sunt concepute pentru a stimula creativitatea, procesul de gandire conducand la o mai usoara intelegere a obiectivelor/tematicii activitatilor.

Jocul de rol este o metoda foarte utilizata in dezvoltarea emotionala a copilului. Jocul de rol creeaza contextul imaginar in care copilul poate sa exerseze diferite comportamente sau stiluri de comunicare recent invatate. Aceasta tehnica da o nota realista si credibila situatiei simulate, oferindu-i astfel copilului posibilitatea de a experimenta situatii si trairi cotidiene cu scopul de a constientiza impactul modului in care se comporta si se exprima, asupra deznodamantului situatiei. In acelasi scop se vor folosi si tehnici de teatru forum, care sunt foarte asemanatoare jocurilor de rol, insa care vor oferi in plus posibilitatea intreruperii scenariului in orice moment pentru a inlocui personaje sau pentru a schimba decizii din trecut si a relua firul actiunii. Aceste tehnici sunt de mare impact intrucat ofera intregului grup posibilitatea de a se implica in aceeasi poveste si de a observa punctual consecintele deciziilor pe care le iau.

Vizionarea de materiale tematice reprezinta sectiunea dedicata aminatiilor si filmelor pentru copii care nu contin scene sau limbaje violente. Aceste materiale au fost atent selectionate cu scopul de a oferi o alternativa celor promovate de media, care cel mai adesea au mesaje agresive foarte puternice prezentate intr-o maniera foarte normala. Scopul nostru nu este acela de a concura cu povestile moderne, captivante si interesante, ci de e evidentia faptul ca normalizarea comportamentelor negative pe care acestea le promoveaza este total gresita si pun in pericol sanatatea copiilor.

Copiii vor invata prin metodele non formale prezentate anterior despre drepturile copilului, valorile familiei, vor dezvolta sentimente de solidaritate, respect fata de sine si aproapele lor, empatie, dezvoltand totodata si abilitati motrice fine, toate acestea in spiritul filosofiei africane UBUNTU (promovate de Laureatul Nobel pentru Pace si fostul presedinte al Africii de Sud Nelson Mandela si de un alt Laureat Nobel pentru Pace, Arhiepiscopul Desmond Tutu): EU SUNT pentru ca tu existi, angajamentul nostru ferm fiind acela de a contribui la dezvoltarea fiecarui individ pentru a-si atinge maximum de potential, protectia si sporirea culturii lor, importanta familiei si a comunitatii in care traim.

Activitatile sunt sustinute in limba romana si in limba engleza.

Pret: 220 lei (pret preferential pentru copiii care au participat in activitatile YMCA si pentru frati/surori: 200 lei)

Grupa de varsta 10-14 ani

Temele principale sunt: educatie pentru drepturile copilului si drepturile omului, identitate sociala, munca in echipa, comunicare non-violenta, pace, toleranta, incluziune sociala, stereotipuri, discriminare, utilizarea responsabila a Internetului

Metode de lucru: media (fotografie si tehnici de editare, video, TV, facilitare grafica, animatie grafica), animatie socio-educativa, jocuri interactive, jocuri de rol, simulare, teatru, proiectii filme educative pe tematicile taberei, invatare experientiala, teambuilding prin atelier de corzi si catarare, sesiuni de reflectie, reflective diary, a class divided.

Activitatile sunt sustinute in limba romana si in limba engleza.

Pret: 220 lei (pret preferential pentru copiii care au participat in activitatile YMCA, pentru frati/surori: 200 lei)

poster shine cavnic 2016 (2)
Cavnic

18-22 Iulie 2016

EU SUNT pentru ca TU EXISTI

Locatia:Colegiul Economic Pintea Viteazul Cavnic
Program de luni pana vineri: 9-13
Grup tinta: copii intre 5-14 ani (grupe de varsta:5-9, 10-14)
Activitatile sunt sustinute in limba romana si in limba engleza
Pretul: 90 lei (pret preferential pentru copiii care au participat in activitatile/taberele YMCA, pentru frati/surori: 80 lei)

Inscrieri la: office@ymca.ro, tel:+40371134344, 0747683881 str. Moldovei nr. 2, Hotel Ambasador etajul 1.

Formular_de_inscriere_in_tabara_SHINE_BAIA MARE

Formular_de_inscriere_in_tabara_SHINE_CAVNIC