English:

My personal journey at the Olde Vechte Foundation

My first encounter with the Olde Vechte Foundation was in October 2016. I came for a Coaching training and fell in love with the place and the energy which surrounds it. The Olde Vechte is mainly a Group accommodation and training centre with 25 volunteers organising training courses and youth exchanges with various topics.

I arrived then in September 2017 at the Olde Vechte in Ommen and jumped straight into activities and actions. We hosted 150 students from a local school the day I arrived and I got involved straight away with some activities which I facilitated. It was a great experience since I never did something like this before and I appreciate the responsibility I was given from the first day. I got to know the other volunteers and also got straight away in touch with the local community.

 

The following period was characterized by office work in which I was able to improve some procedures in public relations and marketing of the organisation. Also, I’m happy that I was able to share my knowledge in improvisational theatre and start a theatre group among the volunteers at Olde Vechte.

One of my intentions for my EVS at the Olde Vechte is to practice and learn facilitation so I kept the pace with assisting in a coaching training with promotion, preparation and also during the training as a team supervisor. This was so far my biggest challenge because I learned how I can work with people, what my qualities are in this and also what is not working. A big challenge for me was also the fact that I moved into a small room with another person which for me is the first time I’m sharing my bedroom with someone. It was hard for me at the beginning to arrange myself with the lack of privacy and a place for retreat but eventually, I got used to it. Also to handle my expenses with the limited budget of pocket and food money was a challenge for me in the beginning. In big lines, one of my greatest learnings is that I can adapt to nearly any circumstances and with how little I can live a happy life.

For now, I decided to do something different and try something new so I mainly work in the kitchen as an assistant with the intention to be soon the main cook for some projects.

I am very happy with this life-changing opportunity and the various opportunities the Olde Vechte offers to experience and try out new things and to learn. I am very much looking forward to the upcoming months until the end of my year.

Romanian:

Călătoria mea personală la Fundația Olde Vechte

Prima mea întâlnire cu Fundația Olde Vechte a fost în octombrie 2016. Am venit pentru un curs de formare pe coaching și m-am îndrăgostit de locul și de energia care o înconjoară. Olde Vechte este în principal un centru de cazare și de formare , cu 25 de voluntari care organizează cursuri de formare și schimburi de tineri pe diverse teme.

Am ajuns în septembrie 2017 la Olde Vechte din Ommen și am sărit direct în activități și acțiuni. In ziua in care am sosit organizatia a găzduit 150 de elevi dintr-o școală locală și m-am implicat imediat in câteva activități pe care le-am facilitat. A fost o experiență extraordinară, deoarece nu am mai făcut niciodată așa ceva și apreciez responsabilitatea pe care am primit-o din prima zi. I-am cunoscut pe ceilalți voluntari și, deasemenea, am intrat imediat în contact cu comunitatea locală.

Următoarea perioadă a fost caracterizată de activitati de birou în care am reușit să-mi îmbunătățesc unele abilitati în relațiile publice și marketingul organizației. De asemenea, sunt fericit că am reușit să împărtășesc cunoștințele mele în teatrul de improvizație și să încep un grup de teatru printre voluntarii de la Olde Vechte.

Una dintre intențiile mele pentru EVS-ul meu la Olde Vechte este de a practica și de a învăța sa facilitez activitati, așa că am păstrat ritmul asistând la un training de coaching, ajutand cu promovarea, pregătirea și, deasemenea, în timpul formării ca supervizor al echipei. Aceasta a fost până acum cea mai mare provocare pentru că am învățat cum pot să lucrez cu oamenii, care sunt calitățile mele  și, deasemenea, ceea ce nu funcționează. O mare provocare pentru mine a fost și faptul că m-am mutat într-o camera cu o altă persoană, fapt care pentru mine o noutate, sa trebuiasca sa impart dormitorul cu cineva. Mi-a fost greu să mă obisnuiesc la început cu lipsa intimității și cu un loc de retragere doar al meu, dar în cele din urmă m-am obișnuit cu asta. De asemenea, să mă ocup de cheltuielile mele, sa ma incadrez in  bugetul limitat al banilor de buzunar și alocatiei de hrana a fost o provocare pentru mine la început. În linii mari, una dintre învățăturile mele cele mai mari este că mă pot adapta aproape oricăror circumstanțe și ca  pot trăi o viață fericită.

Pentru moment, am decis să fac ceva diferit și să încerc ceva nou, așa că lucrez în bucătărie în principal ca asistent cu intenția de a fi în curând  bucătarul principal pentru unele proiecte.

Sunt foarte mulțumit de această oportunitate care mi-a schimbat viata și de oportunitățile pe care Olde Vechte le oferă să experimentez și să încerc lucruri noi și să învat. Aștept cu nerăbdare sa descopar ce imi ofera ultimele luni din stagiu.

Albert Poetzsch, EVS volunteer/voluntar SEV

The EVS project is funded by European union throught Erasmus Plus Program/ Proiectul SEV este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Erasmus Plus