Federația YMCA România organizează în perioada 25-26 iunie 2021 un atelier educațional pe tematica schimbărilor climatice și participării la viața comunității, pentru tinerii din Vișeu de Sus și împrejurimi.

În contextul educației privind Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale Organizației Națiunilor Unite, cu accent pe cele privind justiția climatică, coroborat cu Obiectivul European de Tineret nr. 9 – Spații pentru toți și participarea tinerilor – din Strategia Europeană de Tineret 2019-2027, acest atelier își propune să ofere tinerilor un context de învățare, în care ei să își împărtășească opiniile, să înțeleagă contextul local într-o perspectivă europeană și globală și să propună soluții de implicare.

Această activitate educațională non formală face parte din proiectul Building Stronger Communities și este susținut de cei 4 voluntari internaționali găzduiți de organizația noastră– Marina Monje Jover, Margarida Honorio Santana, Marine Heinrich si Cristian Sanchez Cabezudo Serrano – și membri ai echipei de proiect.

Atelierul conține și o masă rotundă la care tinerii vor avea ocazia să discute deschis cu reprezentanții autorității publice despre probleme identificate de către ei, să propună soluții și mecanisme de implicare în comunitate.

Proiectul “Building Stronger Communities ” este co-finanțat prin Programul Corpul European de Solidaritate al Uniunii Europene, iar evenimentul de la Vișeu de Sus este organizat în parteneriat cu Liceul Teoretic Bogdan Vodă din localitate.